iHealth vérnyomásmérő

ihealth vérnyomásmérő

Számomra az iHealth vérnyomásmérő jelenti a nagybetűs vérnyomásmérő eszközt (amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint az, hogy jelenleg is ezt használom). Mondom ezt én, egy hatvanhat éves budapesti nő, aki egész életében vérnyomásproblémával küzdött, és akinek sajnos jelenleg is folyamatos egészségügyi problémái vannak. Ennek következtében életem végéig napi több alkalommal kell ellenőriznem a vérnyomásomat. Ez is az oka annak, hogy immár huszonöt éve használok vérnyomásmérő eszközöket. Mondanom sem kell, hogy már rengeteg típust kipróbáltam. Eddig azonban egyik sem közelítette meg azt a minőséget, amit a mostani képvisel.

Az iHealth vérnyomásmérő minden eddigi eszközömet felülmúlja, mind a pontosság, mind pedig a kényelmi funkciók tekintetében. Persze ebben a márkában is számtalan típus található, én azonban csak a saját készülékemről tudok tapasztalatokat megosztani. Tehát, hogy az elejéről kezdjem: az én eszközöm csuklós mérést tesz lehetővé. És mivel okos technológiával rendelkezik, több típusú készülékhez is csatlakoztatható. Ráadásul egy iHealth programmal is vezérelhető, melynek segítségével – ha akarom, – az adatokat könnyedén tudom tárolni egyéb okoseszközeimen is. Sőt, ezeket az információkat akár évekre visszamenőleg is visszakereshetem, és mindehhez csak minimális tárhelyre van szükség az okoseszközeimen. Persze van felhőtárhelyem is, ahol nagy adatmennyiségeket tárolhatok egészségügyi értékeimmel, adataimmal kapcsolatosan. Mindezek mellett pedig akár meg is oszthatom őket a családtagjaimmal, illetve – ha szükséges – az orvosommal is. Hozzáteszem: a vérnyomásmérőm Bluetooth csatlakozásra képes, és saját belső akkumulátorral működik, mely USB kábellel könnyedén tölthető. Ez számomra nagyon kényelmes megoldás, hiszen nem kell elemekkel bíbelődnöm.

Emellett a használata is nagyon kényelmes, ahogy a csuklóra szerelése is pofonegyszerűen, problémamentesen megvalósítható (egy tépőzáras pánttal oldható meg a rögzítése). Az én típusom 13,5 centiméter és 22 centiméter közötti csuklómérettel kompatibilis. Az alkalmazásáról: miután a készülék a csuklóra kerül, a vérnyomásmérés indíthatóvá válik, a folyamat során a mandzsetta automatán felfújódik. Persze, ahogy az összes vérnyomásmérő, ez az eszköz is képes mind a szisztolés, mind a diasztolés érték mérésére, ahogy a pulzusszám ellenőrzésére is. És természetesen az is lényeges, hogy a precíz adatok elérése érdekében minden esetben betartsuk a vérnyomásmérés szabályait (csukló szívmagasságban, mérések azonos napszakban, nyugalmi helyzet, helyes testtartás, beszéd-, ital-, étel-, koffein-, és dohánytermékek fogyasztásának mellőzése), illetve, nem szabad elfelejteni, hogy a jó mérési eredményhez mindig ugyanarra a csuklóra kerüljön a pánt, hiszen csak így vethetők össze hibátlanul az értékek. Én már megtanultam ezeket a szabályokat, és így is végzem a méréseket, ám ha mégis hibát vétenék a folyamat során, azt azonnal jelzi az eszköz. Például addig el sem indul a mérési művelet, amíg a csuklóm nincs a helyes pozícióban, illetve figyelmeztet a túlzott mozgásra is.

A mérési eredmények pedig szinte azonnal láthatóvá válnak a kijelzőn, – mely szerencsére jól olvasható, köszönhetően a nagy karaktereknek -, ráadásul azok még könnyen áttekinthető grafikonon is megjeleníthetők (az eszköz által számított átlagértékekkel együtt). És akkor még az eszköz paramétereiről szót sem ejtettem. A készülék 72 mm hosszú, 74 mm széles és 17,6 mm magas, a súlya pedig 105 gramm. Szóval viszonylag kicsi és könnyű, így nem okoz nehézséget a hordozása sem, A mérési pontossága viszont nagyon nagy, vérnyomás esetében +/- 3 Higanymilliméter, pulzus esetén pedig +/-5 Higanymilliméter, ahogy mérési tartománya is széles: vérnyomásnál 0-300 Higanymilliméter, pulzusnál pedig 40-180 ütés percenként.

Persze ezek csak az én iHealth vérnyomásmérőm jellemzői, így nem tudok nyilatkozni a márka többi termékéről. Viszont úgy vélem, az ilyen minőségi jelzésű típusok egytől-egyig megbízhatóak lehetnek. Így én meleg szívvel ajánlom ezeket a készülékeket.

Mi innen tájékozódunk